SINUS LIFTING


Inca din 1980 s-a inceput perfectionarea tehnicii de sinus lifting, o manopera delicata care implica ridicarea membranei sinusale de pe planseul sinusului maxilar pentru a spori volumul osos acolo unde nu este destul spatiu pentru a primi implanturi dentare. Tehnica de sinus lifting se realizeaza prin plasarea unei grefe osoase in sinus fara a altera functionarea cavitatii nazale. De la inceputuri si pana acum am realizat multe astfel de interventii perfectionand manopera.

Rezultatele constant favorabile, predictibile se datoreaza si selectionarii biomaterialelor folosite (numai cele ce au dovedit rezultate bune in timp in experienta noastra si in studiile internationale INDEPENDENTE), alegerii tehnicii chirurgicale (microchirurgia), dar si tehnologiilor pe care le folosim (piezochirurgia).


TOMOGRAFIILE COMPUTERIZATE-IN SINUS LIFTING

Imaginile tomografiei computerizate ne ofera informatiile necesare despre sinusuri, starea membranei, grosimea crestei osoase, morfologia podelei sinusului si grosimea peretilor vestibular si palatinal ai sinusului. Ea ne permite sa adaptam tehnicile chirurgicale in functie de particularitatile anatomice ale zonei (vase de sange, nervi). Membrana sinusala tapeteaza peretii sinusali si este extrem de subtire.

Scopul acestei interventii il reprezinta plasarea intre osul alveolar si membrana sinusala a materialelor de aditie osoasa fara perforarea membranei.

Folosim tehnici piezochirurgicale care nu afecteza tesuturile moi, lasand membrana intacta si instrumentele speciale pentru ridicarea acesteia in siguranta. Studierea amanuntita a anatomiei sinusale si protocolul chirurgical strict determina rata de succes a liftingului de sinus peste 99% .


INDICATII SI TRATAMENT DUPA OPERATIA DE SINUS LIFTING

La terminarea interventiei pacientului ii recomandam tratament cu medicamente antiinflamatoare, antibiotice, antialgice, comprese reci si evitarea efortului.

Trebuie evitate orice manevre care implica presiune in zona sinusurilor si a cavitatilor nazale pentru a nu mobiliza sau compromite grefa de os si a evita complicatiile.

Daca se respecta aceste recomandari, vindecarea primara se realizeaza rapid. Comunicarea cu echipa medicala este necesara pe parcursul recuperarii.

Sunt necesare controale dupa interventie pentru a verifica vindecarea si a suprima firele de sutura.

In general vindecarea completa soldata cu ingrosarea podelei sinusale prin obtinerea de os nou se realizeza intre 8 luni-1 an. Este nevoie de aceasta perioada de timp pentru a se stabiliza grefa osoasa, si a se realiza mineralizarea completa a osului nou format.


AVANTAJELE TEHNICII DE SINUS LIFTING

  • Precizie datorita accesului vizual direct.
  • Se preteaza tuturor cazurilor, nefiind limitata de dimensiunile osului initial.
  • Predictibilitate.
  • DEZAVANTAJELE TEHNICII DE SINUS LIFTING

  • Necesita aparatura si competenta de virf (noi realizam aceasta procedura in mod curent, cu rezultate excelente)
  • Amploarea interventiei.

  • SINUS LIFTING INTERN- VARIANTA TEHNICA

    Accesul in sinus se face chiar prin preparatia necesara montarii implantului. Este mai putin invaziva, dar are indicatii limitate de necesitatea existentei a cel puţin 6 mm de os.