SALA DE OPERATII


Clinica stomatologica Odonto- med are sala de chirurgie dentara dotata cu aparatura de ultima generatie ce ne permite sa lucram in conditii de siguranta orice operatie dentara. Operatiile dentare sunt de la extractii atraumatice, odontectomii, extractii molari de minte, rezectii apicale, la implanturi dentare si, de la sinus lifting, chistectomii, gingivectomii, grefe de tesut conjunctiv, micro-chirurgie, la grefe de os si regenerare osoasa ghidata.


ROLUL FIZIODISPENSERULUI IN OPERATIA DENTARA

Fiziodispenserul NSK cu care este dotata sala de operatii este folosit in implantologie pentru a crea accesul implantului dentar in os. Acest micromotor lucreaza sub comanda computerizata. Viteza si forta de torsiune a micromotorului sunt controlate, in asa fel incat ele sa ramana constante sau sa se adapteze cand este necesar indiferent de forta ce se opune.


RADIOGRAFIA DIGITALA IN TIMPUL OPERATIILOR DENTARE

Sala de chirurgie este dotata cu un aparat radiologic digital special (separat de cel din radiologie) cu care facem radiografii intraoperator, pe care le putem analiza imediat direct de pe ecranul computerului alaturi de tomografiile computerizate. Avem astfel control in timp real pentru toti pasii intermediari ai interventiilor chirurgicale direct din sala de operatii. In implantologie si pentru operatiile dentare de extragere a molarilor de minte ce ajung sa intereseze zone anatomice sensibile radiografiile realizate intraoperator pot face diferenta intre succes si esec.


DEZINFECTIA SI STERILIZAREA IN SALA DE OPERATII

Pentru siguranta fiecare echipament de chirurgie din sala de operatii dentare si sterilizare are in rezerva cate un duplicat pentru a evita situatiile de compromis datorate unor dificultati tehnice!

Sala de chirurgie este dotata cu lampa de dezinfectie cu UV. Razele UV distrug bacteriile de pe suprafete si din aer, fara insa a elibera produsi chimici. La Odonto-Med folosim campuri sterile, instrumente sterile, halate, manusi sterile, masti si ecrane de protectie, materiale de unica folosinta pentru a asigura proceduri chirurgicale in maxima siguranta si conform standardelor de sterilizare ale Ministerului Sanatatii din Moldova si Uniunii Europene.


BIOMATERIALELE

In sala de operatii folosim materiale de aditie precum, membrane de colagen Bio-Gide Jason Botiss, os artificial de tip Bio-Oss, MAX-Resorb, MAX Graft, Cerabone.

INFORMAREA PACIENTULUI

Inaintea fiecarei interventii pacientii sunt informati despre diagnosticul lor, necesitatea operatiei, variantele si costurile tratamentelor, riscurile si eventualele complicatii ce pot aparea. Vrem o comunicare deschisa, clara si pacienti informati in legatura cu starea lor de sanatate.