RADIOLOGIE DENTARA


RADIOLOGIE DENTARA – CU IRADIERE DE 100 DE ORI MAI MICA!

Clinica Odonto- med dispunde de propriul serviciu de radiologie dentara dotat cu tehnica de ultima generatie. Departamentul de radiologie dispune de aparate de radiografii retroalveolare. Modul traditional de obtinere a imaginilor a fost inlocuit in clinica noastra cu aparatele de Radiologie digitala, echipamente moderne care ofera rezultatele in cateva minute si cu o acuratete superioara radiologiei clasice.


RADIOLOGIE DENTARA DIGITALA

Acest nou serviciu de radiologie dentara utilizeaza imaginea radiologica in diagnosticare si in urmarirea evolutiei tratamentelor dentare, mai ales cele endodontice si parodontice. Radiografiile retroalveolare digitale realizate cu echipamentul SIRONA HELIODENT PLUS sunt de o claritate superioara comparativ cu metodele folosite in radiologia clasica. Pentru a se obtine o imagine clara senzorul radiologic are nevoie de o cantitate mult mai mica de raze x si permite scanarea imediata. Imaginea radiologica astfel obtinuta este introdusa in baza de date a clinicii care poate fi accesata din orice cabinet. Senzorul digital inlocuieste filmul fotosensibil si permite practic un numar nelimitat de utilizari, asigurand o inalta calitate a imaginii, care este disponibila instant pe PC spre vizualizare.


AVANTAJELE FOLOSIRII APARATURII DE RADIOLOGIE DENTARA DIGITALA:

 • Imaginea radiologica digitala poate fi prelucrata pentru a se obtine detalii importante ale dintilor si structurilor adiacente.
 • Radiografia se obtine mult mai repede si cu riscuri mai mici din partea pacientilor.
 • Informatia digitala poate sa fie printata pe hartie sau suport CD/DVD.
 • Toate investigatiile radiologice ale unui pacient sunt arhivate si accesate cand se doreste compararea lor pentru a se evalua rezultatele tratamentelor.
 • Radiografia se obtine mult mai repede si cu riscuri mai mici din partea pacientilor (doza de radiatie = 5.63 μSv).

 • Pacientii nostri nu vor fi obligati sa aduca la cabinet toate radiografiile anterioare care pot fi voluminoase uneori, ci acestea pot fi vizualizate foarte usor pe ecranul calculatoarelor din cabinete.
 • De serviciul radiologiei digitale pot beneficia atat adultii cat si copiii, in timp ce femeilor insarcinate le sunt contraindicate radiografiile.
 • Pentru ca protectia pacientilor dar si a personalului medical este importanta la Odonto-Med in serviciul de radiologie dentara folosim cu strictete accesoriile de protectie radiologica.

 • RADIOGRAFIE PANORAMICA

  RADIOGRAFIE PANORAMICA

  Ce este o Radiografie Panoramica si pentru ce este recomandata? Radiografia panoramica este o metoda de investigatie ce permite vizualizarea in ansamblu a dentitiei (tuturor dintilor) si a elementelor ...

  Detalii...