LUCRARI DENTARE DIN PORTELAN PE ZIRCONIU


ZIRCONIU – GENERALITATI

Zirconiul folosit in stomatologie sub forma de oxid de zirconiu stabilizat cu ytriu (nu cu uraniu!) are culoarea si transparenta similara dintelui natural iar rezistenta lui este similara aliajelor inoxidabile. Adaptarea lucrarii dentare din ceramica pe structura de zirconiu la tesuturile dentare este exacta.

CARACTERISTICI

Zirconiul permite luminii sa treaca la fel cum o face un dinte natural, in comparatie cu structura metalica ce blocheaza trecerea luminii.

Acesta este si unul dintre cele mai biocompatibile materiale disponibile in tehnica stomatologica si elimina posibilele alergii. Zirconiul folosit la realizarea lucrarilor dentare ceramice ca structura este si un bun izolator termic contribuind la mentinerea vitalitatii dintelui cand se doreste pastrarea nervului. Este folosit ca infrastructura subtire si rezistenta care ne permite sa aplicam ceramica, printr-o tehnica speciala de stratificare, obtinand rezultate estetice deosebite.


INDICATIILE COROANELOR DE INVELIS CU STRUCTURA DIN ZIRCONIU:

  • Restaurari dentare estetice ale dintilor frontali.
  • Restaurari dentare estetice tip coroane solidarizate de 2-3 elemente.
  • Restaurari dentare estetice tip punte de mica amploare 3-4 elemente.
  • Restaurari estetice pe implanturi dentare.
  • Pentru dintii frontali cu coloratii, aspect inestetic, carii adanci sau tratamente de canal lucrarile de ceramica pe structura de zirconiu reprezinta cea mai buna alegere pentru rezistenta in timp, culoarea care nu se schimba si o estetica superioara comparativ cu celelalte tipuri de lucrari.