Indicatii implant


TRATAMENTUL DE ELECTIE PENTRU EDENTATII

Toti pacientii carora le lipsesc unul sau mai multi dinti (brese edentate) si nu prezinta o contraindicatie absoluta pentru orice fel de interventie chirurgicala generala sau la nivel osos au indicatii pentru tratamentul prin implant dentar. Este important sa inlocuiti dintii care lipsesc. Complicatiile locale produse in timp la nivelul dintilor vecini sunt pierderea osului, imbolnavirea articulatiilor mandibulare etc. Optiunea pentru implant dentar este cea mai avantajoasa din punct de vedere medical.


Batranetea Poate Fi Frumoasa!


INDICATIILE IMPLANTULUI DENTAR LA PACIENTII VARSTNICI

Vârsta nu reprezintă o contraindicaţie. Pe masura ce a evoluat domeniul implanturilor si al augmentarii osoase au putut fi realizate tehnici predictibile minim invazive si s-au putut rezolva mai usor unele situatii dificile. Tratamentele prin implanturi dentare au devenit indicate si celor care au cel mai frecvent nevoie de ele: batranilor. Incurajata de rata succesului si de stabilitatea pe termen lung, indicatia pentru implanturi dentare a fost gradual largita la unele grupe de pacienti considerate acum 20 de ani ca fiind o contraindicatie relativa sau absoluta.

Procesul de imbatranire este ireversibil , progresiv si general, dar putem sa facem batranetea mai frumoasa. Merita toate eforturile!

IMPLANTUL DENTAR ESTE INDICAT VARSTNICILOR

Cand ne intrebam despre indicatia implantului dentar la varstnici trebuie tinut cont de starea generala de sanatate, starea fizica (daca se poate deplasa pe toata durata tratamentului) si cognitiva (daca intelege toate etapele de tratament) dar si autonomia pacientului in a-si intretine o lucrare dentara complexa, printr-o igiena corespunzatoare. Se stie ca implicarea si motivarea unor pacienti varstici in a incepe tratamente invazive este redusa semnificativ. Partea financiara poate fi o piedica in cazul pensionarilor. Pe de alta parte caracterul fix al lucrarilor dentare din ceramica pe implanturi le face mult mai comode si mai usor de intretinut fata de o proteza mobilizabila. Aceasta din urma necesita manualitate in pozitionare si inserare in lacasurile speciale (capse, culise etc). Pentru varsticii, eliminarea infectiilor de la nivelul cavitatii bucale si o nutritie corecta aduc o imbunatatire semnificativa a starii generale de sanatate. Un alt beneficiu al implanturilor dentare este pastrarea structurii osoase din jurul implanturilor, pastrandu-se fizionomia.

PROGRAMUL DE IGIENIZARE-CONDITIE PENTRU INDICATIA IMPLANTULUI DENTAR

Este necesara implicarea intr-un program de igienizare complex pentru pastrarea lucrarii si a implanturilor dentare. In concluzie, pentru fiecare pacient varstnic putem evalua atent starea de sanatate si putem adapta tehnicile din implantologie pentru realizarea unor proteze stabilizate pe implanturi dentare sau (de dorit) a unor lucrari fixe pe implanturi.


Indicatii Implant Dentar - Pastrarea Igienei Este Conditia Determinanta


INDICATII IMPLANT DENTAR- PASTRAREA IGIENEI ESTE CONDITIA DETERMINANTA

Pacientii care urmeaza sa primeasca o interventie chirurgicala stomatologica necesita proceduri preliminare de igiena orala specifice. De asemenea este foarte importanta mentinerea unei igiene orale corespunzatoare acasa, in paralel cu controale si sedinte regulate de igienizare orala profesionala in cabinet. Metodele si frecventa de indepartare a depunerilor de tartru (detartrajul) trebuie adaptata fiecaruia in parte, in functie de dentitie si tipul lucrarilor.

INDICATII IMPLANT DENTAR PENTRU CONTROLUL TARTRULUI SI A DEPUNERILOR

Trebuie sa verificam impreuna, periodic, corectitudinea manevrelor de igienizare. Vom verifica la fiecare control prezenta sau absenta inflamatiei, sangerarii gingiilor si a depunerilor de placa bacteriana si va vom indruma in functie de necesitatile dumneavoastra catre programul de igienizare corespunzator. Un pacient care nu poate sau refuza sa-si mentina igiena orala poate dezvolta complicatii.


Indicatii Implant Dentar La Marii Fumatori

INDICATII IMPLANT DENTAR LA MARII FUMATORI

Fumatul, prin nicotina si ceilalti produsi toxici au efecte negative sistemice dar si locale cand vine vorba de vindecarea plagilor. Chiar daca procedura chirurgicala s-a efectuat corect, se pot observa diferente statistice in aparitia complicatiilor in procesul de vindecare, din aceasta cauza microchirurgia pentru implanturi si boli parodontale este realizata cu rezerve in cazul marilor fumatori (peste un pachet pe zi). Va recomandam cu tarie si in cunostinta de cauza sa va lasati de fumat! Se poate! Fumatul face mult rau!

INDICATII IMPLANT DENTAR- RENUNTATI LA FUMAT!

Nu credem ca fumatul va impiedica sa beneficiati de implanturi dentare dar trebuie sa fiti pregatiti sa compensati printr-o igiena mai riguroasa, detartraje mai dese pentru ca perioada de vindecare sa fie mai scurta. Vom folosi mai multe materiale (os artificial,etc) compensator la vindecarea ingreunata prin transformarea osului artificial in osul dumneavoastra cu randament mai mic. Impreuna vom optimiza rezultatul si vom institui un program de mentinere a implanturilor dentare functionale o perioada foarte indelungata.