ALBIREA DINTILOR – COSMETICA DENTARA


Cosmetica dentara este parte a esteticii dentare si are ca scop imbunatatirea aspectului dintilor, prin albirea dentara si aplicarea de bijuterii dentare. Albirea dentara este o manopera prin care culoarea dintilor este modificata de la nuanta lor naturala la o nuanta mai deschisa.

ALBIREA DINTILOR IN CABINET

Abirea in cabinet consta in aplicarea unui gel cu substanta activa pe suprafata a dintelui dupa ce s-a realizat izolarea gingiei si a partilor moi. Este activat de o lampa speciala. In acest timp pacientul sta relaxat pe scaun intr-o ambianta placuta . Este o metoda rapida si foarte eficienta, durata tratamentului fiind de aproximativ o ora si jumatate. Rezultatele albirii sunt spectaculoase, se pot obtine albiri in medie cu 2-4 nuante mai deschise.

Inainte de albirea dentara este necesar detartrajul si periajul profesional cu cel putin 24 h inainte. Dupa tratamentul de albire se recomanda evitarea consumului de bauturi colorate, iar fumatul este interzis. E posibila aparitia unei usoare sensibilitati dentare pentru 1-2 zile care poate fi combatuta prin aplicatii cu o solutie cu fluor.


ALBIREA DINTILOR ACASA

Pentru albirea realizata acasa e necesara confectionarea unei gutiere care se aplica pe dinti, aceasta fiind realizata in laboratorul dentar. In gutiere se aplica gelul.. Este destinata pacientilor care vor o albire graduala.Gutierele se poarta cateva ore in fiecare zi pana la obtinerea rezultatului dorit. Se poate folosi si ca metoda de mentinere a rezultatului obtinut prin albirea dintilor in cabinet.


ALBIREA DINTILOR ESTE NECESARA INAINTEA APLICARII BIJUTERIILOR DENTARE?

Puteti adauga stralucire si personalitate unui zambet cu bijuteriile dentare sporind efectul estetic. Acestea se pot aplica numai pe niste dinti curatati si albiti inainte. Aplicarea bijuteriilor dentare pe dintii necosmetizati poate inrautati aspectul lor.

Montarea bijuteriilor dentare pe suprafetele dintilor se face fara frezaj, astfel incat dintii raman intacti fara a fi afectati de aceasta manopera.
Bijuteriile dentare se aplica pe dinti cu adezivul folosit si in obturatiile din compozit.