AVANTAJE IMPLANT DENTAR


„Nu spun ca va fi usor, dar spun cu tarie ca merita!”

Dr. Iurie Bolea

Un implant dentar este un surub din titan introdus direct in os. El tine locul radacinii dintelui inlocuit. Datorita suprafetei speciale a implantului dentar, celulele osoase realizeaza o legatura intre ele şi implant, fenomenul numindu-se osteointegrare. Implantul dentar devine astfel fundatia viitoarelor lucrari protetice.


IMPLANTUL DENTAR IN EDENTATII

Odata cu acumularea de informatii, studii, evidente clinice si prin proba timpului implantul dentar a devenit tratamentul de electie in edentatii. Dupa compararea avantajelor implantului dentar toata lumea medicala informata la zi, considera ca tratamentul prin implanturi dentare este varianta cea mai buna de tratament in cazul pierderii dintilor. Asta inseamna ca, acolo unde este posibil, implantul dentar va fi preferat metodelor traditionale de refacere a zonelor edentate.


REZISTENTA IN TIMP

Statistic, lucrarile realizate pe implanturi au rate de supravietuire la 5/10/15/20 de ani, toate net superioare lucrarilor traditionale!

AVANTAJE IMPLANT DENTAR-DINTII VECINI RAMAN INTACTI

Alt avantaj evident al implantului dentar este faptul ca se elimina necesitatea tratarii dintilor învecinati bresei edentate


DEZAVANTAJ FINANCIAR

Daca tinem cont de faptul ca tratamentul edentatiilor prin implant dentar este deosebit de rezistent in timp, atunci dezavantajul costului ridicat al implantologiei se diminueaza deoarece se imparte pe un numar mai mare de ani de folosire. Daca partea financiara va ingrijoreaza, la Odonto-Med va incurajam, sa gasim impreuna o modalitate de plata personalizata! Cu toate ca initial costul tratamentului implantologic poate fi mult mai mare, daca privesti lucrurile pe termen lung poti calcula costul folosirii pe an. Confortul suplimentar si folosirea indelungata fac tratamentul cu implanturi dentare sa fie mai avantajos. Protezele dentare sunt mobile, implanturile dentare inlatura disconfortul scoaterii si repunerii protezei dentare mobile dar si necesitatea cumpararii la nesfarsit a adezivilor pentru proteze.

AVANTAJELE IMPLANTULUI DENTAR SE REFLECTA IN CALITATEA VIETII

Daca prin implanturi dentare se evita folosirea unor proteze mobile sau mobilizabile (proteza din paharul bunicii) diferenta de confort fizic si psihic zilnic este atat de mare incat saltul in calitatea vietii este evident.


AVANTAJE IMPLANT DENTAR PE SCURT:

 • Implanturile dentare se simt si arata la fel ca dintii naturali.
 • Dintii slabiti de varsta sau boala, care se misca, ingreuneaza masticatia. Implanturile dentare functioneaza ca dintii naturali sanatosi, va permit sa mancati alimentele preferate cu incredere si fara durere.
 • Stima fata de propria persoana. Implanturile dentare va redau zambetul si sanatatea orala.
 • Implanturile dentare nu se cariaza! Va ajuta sa mentineti o igiena sporita dar va si solicita acest lucru! Intretinerea lor necesita vizite profilactice periodice
 • Implanturile dentare sunt foarte durabile si rezista multi ani, iar cu o ingrijire corecta implanturile dentare dureaza o viata.
 • Aspect imbunatatit
 • Vorbire imbunatatita. Edentatiile dar si protezele dentare mobile pot cauza articularea incorecta a cuvintelor. Lucrarile dentare ancorate pe implanturi va permit sa vorbiti fara teama de a va zbura dintii in farfurie la restaurant.
 • Confort sporit.Pentru ca se integreaza si devin o parte din dumneavoastra, implanturile dentare elimina disconfortul lucrarilor mobile care nu va lasa deloc sa le uitati!
 • Masticatie usurata
 • Modul in care va priviti in oglinda
 • Igiena orala imbunatatita
 • Durabilitate
 • Avantajos financiar